Over Bonaire

Voyager Bonaire Cruise Tours
Heart shaped coral bonaire
Flamingo Gotomeer Bonaire
Slave huts Bonaire
Donkey Bonaire
Trupial Bonaire
Lac Bay bonaire
Goat Bonaire
1000 steps Bonaire


Bonaire is een eiland in de Caribische Zee. Samen met Aruba en Curaçao staat de eilandengroep bekend als de ABC-eilanden, gelegen op minder dan honderd mijl uit de noordkust van Zuid-Amerika in de buurt van het westelijke deel van Venezuela. In tegenstelling tot een groot deel van het Caribisch gebied, ligt de ABC buiten de orkaangordel en hebben ze een zeer droog klimaat. Dit helpt het toerisme enorm, want bezoekers van de eilanden kunnen nagenoeg altijd warm, zonnig weer verwachten.

Bonaire is een populaire bestemming voor duikers en staat bekend om de gemakkelijke toegang tot de verschillende riffen. Bonaire heeft een verscheidenheid van zeer goede restaurants, sportmogelijkheden en natuur.

"This is my island in the sun, where my people have toiled since time begun.
I may sail on many a sea, her shores will always be home to me" Harry Belafonte

Bonaire's hoofdplaats is Kralendijk.
Het eiland heeft een permanente bevolking van ongeveer 18.000 en een oppervlakte van 294 km2 (samen met het nabijgelegen onbewoonde eiland Klein Bonaire). Bonaire maakte deel uit van de Nederlandse Antillen tot dit land werd opgeheven in 2010. Daarna werd het eiland een bijzondere gemeente (Openbaar Lichaam) van Nederland. Het is één van de drie BES-eilanden in Caribisch Nederland, de andere twee zijn Sint Eustatius en Saba.